National Flags Quiz

Som sann flaggentusiast är jag ständigt på jakt efter ett riktigt bra flaggspel för min iPhone. National Flags Quiz är ett enkelt men snyggt utformat spel som verkligen sätter den mest inbitne flaggnörden på prov.

Det finns två olika spelformer i appen; från namn till flagga eller från flagga till namn. I den förstnämnda får du namnet på ett land och sedan fyra olika flaggor att välja på. På 60 sekunder gäller det att få så många poäng som möjligt. Du får tre poäng för varje rätt och två minuspoäng för varje fel. Det finns tre svårighetsnivåer och skillnaden är att den slumpar ut flaggor som är mer lika varandra om du kör en svårare nivå.

National Flags (Foto: Mikael Westerlund)
National Flags (Foto: Mikael Westerlund)

Kör du flagga till namn får du istället en flagga och sedan namnet på fyra länder. I övrigt fungerar det likadant. Varje spelform har dessutom två No time limit-spel. Det ena fungerar precis likadant som de vanliga spelen men utan tidsgräns och du kommer vid spelets slut ha fått se samtliga flaggor. Det andra no time limit-spelet går ut på att du kör tills du svarar fel.

No time limit-spelen är ganska långtråkiga för den som kan sina flaggor. Däremot är de vanliga spelen riktigt utmanande. Det gäller att vara både snabb och säker på sina flaggor. Kör du på svåraste svårighetsgraden lyckas den ofta plocka ut riktigt knepiga alternativ. Att plocka ut Guinea när Mali, Bolivia och Senegal ligger bredvid är inte helt lätt under tidspress. Det är också uppdaterade flaggor, Den enda felaktiga flaggan jag kunde se var att de inte fått med Vitrysslands minimala ändring som gjordes förra året.

Dina bästa resultat på varje svårighetsnivå och spel sparas men tyvärr finns ingen annan resultatlista. Det hade också varit roligt att kunna spela flera samtidigt. Du kan inte heller dela ditt resultat på något sätt.

Min slutsats är att det här är ett riktigt bra spel för alla som tycker om flaggor oavsett hur kunnig du är. De olika svårighetsnivåerna gör också att du som flaggnörd kan utmana mindre begåvade vänner.

Jag ger National Flags Quiz fyra schweizerplus i betyg:

4 schweizerplus

  • Namn: National Flags Quiz
  • Utvecklare: FractalGate
  • Pris: Gratis
  • Språk: Svenska, engelska med flera.
  • Apple: iPhone, iPad, iPod Touch. Kräver iOS 4.3 eller senare.
  • Android: 1.6 eller senare.

En tanke på “National Flags Quiz”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s